Mrt

Barış Manço, Türk müziğinin eşsiz isimlerinden biridir. Sadece müzik alanında değil, aynı zamanda televizyon programları, söz yazarlığı ve aktif sosyal katılımıyla da hatırlanır. Kendine özgü tarzı ve derin sözleriyle milyonları etkileyen Manço, Türkiye'nin müzikal ve kültürel peyzajına kalıcı bir iz bırakmıştır.

bu bağlamda okulumuz anasınıfları öğretmenlerinden Çiğdem Hocamızın öğrencileriyle beraber yaptıkları Barış Manço Ve Müzikleri etkinliği ile onu bir kez daha anmış olduk.

Mrt

Bugün, okulumuzda lise öğrencilerimize yönelik oldukça önemli bir konuda bilgilendirici bir seminer gerçekleşti: Teknoloji Bağımlılığı. Seminerde, teknolojinin hayatımızdaki rolü, günlük kullanım alışkanlıklarımızın nasıl birer bağımlılığa dönüşebileceği, sosyal ilişkilerimizi ve akademik başarılarımızı nasıl etkileyebileceği gibi konular ele alındı. Öğrencilerimiz, teknolojinin sunduğu avantajların yanında, aşırı kullanımının getirdiği zararları da gözden geçirme fırsatı buldular.

Seminer, öğrencilerimizin interaktif katılımıyla şekillendi. Soru-cevap bölümleri ve örnek vakalar üzerinden yapılan değerlendirmeler, konunun somut ve anlaşılır bir şekilde anlaşılmasını sağladı. Özellikle, teknoloji kullanımının dengeli bir şekilde nasıl sağlanabileceği ve zaman yönetimi konularındaki öneriler, öğrencilerimizin günlük yaşamlarına uygulanabilir pratik bilgilerle desteklendi. Bu seminer, teknolojiyi doğru ve bilinçli bir şekilde kullanma alışkanlığı kazanmanın önemini vurgulamanın yanı sıra, öğrencilerimizin dijital dünyada karşılaşabilecekleri risklere karşı da bilinçlenmelerini sağladı. Teknolojinin hayatımızdaki yerini bilinçli bir şekilde belirlemek, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımızı korumak adına kritik bir adımdır. Bu seminer, öğrencilerimizin bu adımı atmalarına yardımcı oldu ve geleceğe daha sağlıklı bir bakış açısıyla ilerlemelerine katkı sağladı.

Şbt

Sabır, insanın en değerli erdemlerinden biridir. Zorluklar karşısında sükunetle beklemek, sabretmek demektir. Hayatta her zaman istediğimiz şeyler anında gerçekleşmeyebilir, bu noktada sabır bize güç verir. Sabır, başarıya giden yolda önemli bir adımdır çünkü sabırla bekleyen, sabırla çabalayan, nihayetinde istediği sonuca ulaşır. Sabır, umudu diri tutar ve içsel dinginliği sağlar. Hayatın iniş çıkışlarında, sabırla beklemek ve direnmek, bizi daha güçlü kılar. Sonuç olarak, sabır; kalbin sabitliği, akılın dengesi ve ruhun huzuru demektir.

Şbt

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Liseler Arası

"GENÇ ZİHİNLER YARIŞIYOR"

İsimli yarışmada Öğrencilerimiz kendi gruplarında birinci olarak yarı finale çıkmaya hak kazandı. Kendilerini tebrik ediyoruz

Şbt

Bakanlığımızın 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle hayata geçirilmesini talep ettiği “Dilimizin zenginlikleri” projesi kapsamında Şubat ayı çalışmasını öğrencilerimizle birlikte yaptık. Verilen deyimleri sessiz sinema oyunuyla arkadaşlarına anlatmaya çalıştılar. Öğrencilerimiz yaptığımız bu etkinlikle hem eğlendiler hem öğrendiler. Hem de deyimlerin dilimiz için ne kadar zengin birer hazine olduğunu keşfettiler.

Şbt

okulumuzun eTwinning Köşesini oluşturduk. :)

Şbt

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKİNCİ DÖNEM BAŞI ÖĞRETMENLER KURUL TOPLANTIMIZI OKUL MÜDÜRÜMÜZ VE MÜDÜR YARDIMCILARIMIZ EŞLİĞİNDE  OKULUMUZ BÜNYESİNDE BULUNAN ANASINIFI ÖĞRETMENLERİ İLE BİRLİKTE YAPILDI. GÜNDEM MADDELERİ KONUŞULUP KARARA BAĞLANDI. ÖĞRETMEN ÖNERİ VE GÖRÜŞLERİ KURUL KARARIYLA YAZILIP KABUL EDİLDİ. İKİNCİ DÖNEMİN HERKESE HAYIRLI OLMASINII TEMENNİ EDERİZ.

Şbt

Kahramanmaraş merkezli depremin birinci yılında, kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anmak için bir araya geldik. Acıyı ve kaybı paylaşarak, birlikte güç bulduk. Geçmişi anımsayarak, geleceği daha güçlü inşa etmek için bir adım attık. Unutmayacağız, ders alacağız, birlikte daha güçlü olacağız.

Şbt

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILIMIZIN İKİNCİ DÖNEMİ BAŞLADI. TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE HAYIRLI OLMASINI TMENNİ EDERİZ

Şbt

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM OKUL KURUL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK. OKUL İDAREMİZ TARAFINDAN GÜNDEM MADDELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDEN SONRA 2.DÖNEME YÖNELİK NELER YAPILMALI VE  İLK DÖNEMİN GENEL DEĞERLENDİRMESİ YAPILIP TOPLANTIMIZ SONLADIRILDI. KATILIM SAĞLAYAN TÜM ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKRÜR EDERİZ.

Ock

Dilimizin zenginlikleri proje çalışmasından  yazar buluşmalarindan  yazar Metin Özmen beyefendiyi misafir ettik   kitaplarindan  bilgilerini aktararak çocuklara imzalı kitap hediye etti

Ock