Teknoloji bağımlılığı Semineri

Bugün, okulumuzda lise öğrencilerimize yönelik oldukça önemli bir konuda bilgilendirici bir seminer gerçekleşti: Teknoloji Bağımlılığı. Seminerde, teknolojinin hayatımızdaki rolü, günlük kullanım alışkanlıklarımızın nasıl birer bağımlılığa dönüşebileceği, sosyal ilişkilerimizi ve akademik başarılarımızı nasıl etkileyebileceği gibi konular ele alındı. Öğrencilerimiz, teknolojinin sunduğu avantajların yanında, aşırı kullanımının getirdiği zararları da gözden geçirme fırsatı buldular.

Seminer, öğrencilerimizin interaktif katılımıyla şekillendi. Soru-cevap bölümleri ve örnek vakalar üzerinden yapılan değerlendirmeler, konunun somut ve anlaşılır bir şekilde anlaşılmasını sağladı. Özellikle, teknoloji kullanımının dengeli bir şekilde nasıl sağlanabileceği ve zaman yönetimi konularındaki öneriler, öğrencilerimizin günlük yaşamlarına uygulanabilir pratik bilgilerle desteklendi. Bu seminer, teknolojiyi doğru ve bilinçli bir şekilde kullanma alışkanlığı kazanmanın önemini vurgulamanın yanı sıra, öğrencilerimizin dijital dünyada karşılaşabilecekleri risklere karşı da bilinçlenmelerini sağladı. Teknolojinin hayatımızdaki yerini bilinçli bir şekilde belirlemek, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımızı korumak adına kritik bir adımdır. Bu seminer, öğrencilerimizin bu adımı atmalarına yardımcı oldu ve geleceğe daha sağlıklı bir bakış açısıyla ilerlemelerine katkı sağladı.

04-03-202404-03-202404-03-202404-03-202404-03-202404-03-2024

Yayın: 04.03.2024 - Güncelleme: 04.03.2024 18:28 - Görüntülenme: 24